Werk in UITVOERING

Voor het snelle overzicht bekijk via de de menubalk item 2.parenteel schema 4.schema paar generaties grafisch of tekstueel onder 3.parenteel tekstueel

Naamgenoten en verwanten “PIJLMAN”
Ik heb de Pijlman naamgenoten samengebracht in 1 bestand, om de samenhang cq de afstand van de verschillende mogelijk niet verwante  Pijlman naamgenoten  te kunnen vinden en de verwantschap te kunnen bepalen.
Dit bleek geen eenvoudige onderneming.
Werkendeweg heb ik in de loop van de tijd enkele onverwachte relaties kunnen leggen maar vooral diverse algemeen onjuiste aangenomen generatie-relaties kunnen ophelderen.

Ik heb een indeling/vertakking gemaakt vanaf het eerste traceerbare moment en woonlocatie dat er voorouders met nageslacht in Nederland worden gevonden.
De naspeuringen leveren naast enkele niet in samenhang te brengen vermeldingen van “Pijlman”, twee eerste locaties op: Aalsmeer en het vroegere Beulake, waar families het eerst worden gevonden. Dus twee grote groepen/takken die ik onder de noemer Aalsmeerder-tak en de Beulaker-tak in 1 bestand aan elkaar heb gekoppeld onder “naamgenoten”. (Jaren speuren heeft (nog) geen verwantschap opgeleverd)
Onder de Beulaker naamgenoten tak heb ik een derde groep opgenomen waarbij soms ook sprake is van “Pijlman” maar die meer aangeduid wordt met Voocht, Voogd e.d. maar waar familieverband niet geheel onwaarschijnlijk is, maar nog niet of niet meer te achterhalen is. Ik heb deze Voogd -zijtak opgenomen om ook deze (familie) relaties binnen 1 bestand te kunnen blijven nagaan.
Dit samen vindt u nu in ??n?Grafisch Parenteel Schema. Dit geeft het overzicht van de Pijlman naamgenoten en relaties binnen ??n?HTML pagina.

Daarnaast is er een volledige?genealogische site?(in de menubalk 1.TNG naamgenoten-bank) waar u de data met al de eventuele aantekeningen op verschillende manieren kunt bekijken of eventueel bewerken.

Graag HULP
Graag zou ik hulp krijgen bij het verzamelen en het zo compleet mogelijk maken van het naamgenoten TNG bestand.
U kunt dit doen door informatie aan te leveren (het liefst in GEDCOM format) of door zelf de gegevens in te voeren. TNG?(The Next Generation of Genealogy Sitebuilding) is daartoe zeer geschikt. Als u zich meldt via ad@pijlman.net dan stuur ik u een gebruikersnaam met password met rechten voor de TNG site?.
Hetzelfde geldt als u van een GEDCOM bestand een takje wilt hebben cq maken.

Zoals meer Pijlmannen ben ik dyslect dus kunnen er voor u storende fouten zijn opgenomen, graag ontvang ik opmerkingen voor verbeteringen.

Dit bericht is geplaatst in Opmerkingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *